Død over Amerika! Død over Israel!

NRK sensur

NRK sensurerer opplysninger om USAs konkurs

NRK sensurerer opplysninger om USAs konkurs

Daværende forsvarsminister Donald Rumsfeld annonserte den 10. september 2001 at 2,3 trillioner dollar var underslått fra budsjettet til det amerikanske forsvarsdepartementet. De over hundre revisorene som var satt til å finne de omtalte 2,3 trillioner dollar som ikke kunne gjøres rede for i Forsvarsdepartementets regnskap hadde da Rumsfeld gikk på fjernsynet den 10. september 2001 fått kontorer i den fløyen av Pentagon-bygningen som ble angrepet dagen efter. Disse opplysningene ønsker ikke NRK å formidle. Hvorfor?

Da jeg leste Jan Arild Snoens kronikk “På kanten av stupet” på nrk.no igår, satte jeg meg ned for å avfatte en kommentar. Først forsøkte jeg å legge inn min kommentar i debattfeltet under Snoens kronikk. Vanligvis synes slike kommentarer nokså umiddelbart, men igår og idag dukket min kommentar aldri opp. Jeg antok at debattfeltet var rammet av en teknisk feil og sendte først en epost til debattredaktør Halvor Tretvoll, og da det varte og lakk uten noe svar sendte jeg min kommentar til NRK som et kronikkmanus. Da fikk jeg svar fra redaktør Tretvoll:

Ditt innlegg ble nok slettet fra kommentartråden i går, er jeg redd. Retningslinjene våre for moderering finner du her: http://www.nrk.no/ytring/debatten-pa-ytring-1.8291557. Det var de siste setningene som ble utslagsgivende, da de henviser til en konspirasjonsteori i forbindelse med 9/11. Resten av innlegget ser greit ut. Jeg foreslår at du legger det inn igjen uten de nevnte setningene.

Her er min refuserte kommentar / kronikk, og dette er de omtalte setningene NRK ikke ville vise sine lesere:

Det er verdt å ha i mente at USA for 11 og et halvt år siden ikke hadde noen statsgjeld å snakke om. Den 10. september 2001 annonserte Donald Rumsfeld at 2,3 trillioner dollar var forsvunnet fra Forsvarsdepartementet (den summen er senere blitt korrigert til 3 trillioner). De formålsløse krigene som har fulgt 11. september har kostet USA rundt regnet 5 trillioner. Omtrent halvparten av resten er renter.

En ting til slutt: De over hundre revisorene som var satt til å finne de omtalte 2,3 trillioner dollar som manglet i Forsvarsdepartementets regnskap, de hadde da Rumsfeld gikk på fjernsynet den 10. september 2001 fått kontorer i Pentagon-bygningen. I hvilken del av Pentagon, tro?

Kan NRK være bekjent av dette? Er det den svidde lukten av DDR som siver ut av kontorene fra Majorstuen? Debattredaktør Tretvoll er tilbudt samtidig tilsvar ved publiseringen av denne artikkelen, uten å ha benyttet seg av tilbudet. Taliban Norge vil forsøke å få NRK i tale imorgen.

  • https://twitter.com/ronnyhugo Ronny Warelius

    Denne delen: “Det er verdt å ha i mente at USA for 11 og et halvt år siden ikke hadde noen statsgjeld å snakke om. Den 10. september 2001 annonserte Donald Rumsfeld at 2,3 trillioner dollar var forsvunnet fra Forsvarsdepartementet (den summen er senere blitt korrigert til 3 trillioner). De formålsløse krigene som har fulgt 11. september har kostet USA rundt regnet 5 trillioner. Omtrent halvparten av resten er renter.” er veldig relevant til diskusjonen om USA’s gjeld, selv om USA har hatt statsgjeld på flere titalls prosent av GDP i lang tid (siden andre verdenskrig). Men det får være grenser på hvor mange raslinger i buskene vi skal forbinde med noe annet enn vinden. Vi er gode å se mønster, det er hva hjernen vår er best til, men hjernen vår tror denne synsillusjonen. Selv etter at man vet hvordan det funker. http://illusionoftheyear.com/2011/grouping-by-contrast/ Derfor skal vi ikke alltid tro på mønstrene hjernen vår ser.
    Realiteten bak gjelden er at gjeld betyr renter, renter går til de som eier gjelden. Bankmenn eier gjelden. Bankmenn får betalt av at USA ikke betaler gjelden sin ned, men kun betaler rentene. Dette har de gjort i hundrevis av år (USA’s tidligere president Andrew Jackson’s siste ord når han ble spurt hva hans største suksess var, var “I killed the banks”). Det som gjorde at dette har blitt et problem, er fordi det demokratiske og republikanske partiet har et valg før valget, de velger selv hvilken av sine kandidater som skal stille til valget. Og i 93% av valg er det den med mest penger til rådighet som vinner valget, så derfor velger partiene oftest den av sine kandidater med mest penger samlet inn fra bedrifter og private og såkalte “super PAC’s”. Derfor velges for det meste politikere som de rike og bedrifter gir mest penger til, og resultatet er da siden 1979 (da fikk bedriftene retten til å påvirke valg med å donere penger), at det har blitt mer og mer deregulering, mer og mer skatteletter til de som gir mest penger til valgene osv. Folket har til og med over 30 år blitt overtalt til at det er bra å ikke betale skatt i dag, fordè om det betyr at 12% av skatten de betaler er renter på gjeld. Det hadde vært billigere for folket over 20 år å betale ut gjelda på 10 år med 12% høyere skatt, og så ha 12% mindre skatt i mange tiår etterpå. Men det er bare lur kapitalisme som spiller på “there’s a sucker born every minute”, og trolig så fødes de alle i USA.