Død over Amerika! Død over Israel!

dagens trussel NRK SITE

NRK bruker SITE som kilde

NRK bruker SITE som kildeNRKs kilde er videofabrikken SITE

I et forsideoppslag på nrk.no idag presenterer rikskringskastingen dagens trussel: Toppsjefen i terrornettverket Al Qaida, Ayman al-Zawahri, seier i ein tale på Internett at Frankrike i Mali kan vente seg same lagnaden som USA i Irak og Afghanistan. NRKs kilde er SITE.

Nå er muligens ikke selve innholdet i propagandastuntet som NRK gjengir særlig oppsiktsvekkende: at Frankrike i Mali kan vente seg den samme skjebnen som USA i Irak og Afghanistan. Dette er et svært forutsigbart resultat om Frankrike blir involvert dypt og lenge nok. Det oppsiktsvekkende i oppslaget er at NRK her ikke ser ut til å ha lært av det som tidligere er avslørt og som nå er alment kjent: At IntelCenter og søsterfirmaet SITE har en lang historie med å fabrikkere historier om (tildels oppdiktede) Al-Qaeda-personligheter. Likevel benytter NRK SITE som kilde. Hvorfor?

Skjermdump fra nrk.no den 7. april 2013.

Skjermdump fra nrk.no den 7. april 2013.


Aftenposten og VG tidligere har benyttet SITE som kilde for lignende sensasjonsoppslag – enskjønt det denne gang ikke var fullt så sensasjonelt:

Som mainstream-media så presist har sammenfattet det:

Another US-based intelligence group, SITE, “said it had obtained the tape ahead of its release on the internet by militant web sites”.

- Wikipedia

Almost every statement by Osama bin Laden published on the Internet, to name only one example, is first made public by SITE and IntelCenter.

- Spiegel Online

Dette siste utsagnet er sterkt underdrevet. Hver eneste uttalelse Osama bin-Laden har kommet med efter sin død den 13. desember 2001 er blitt først fanget opp på enten video eller lydopptak av enten SITE eller IntelCenter.